728 x 90

Гон остава в ареста за поне 10 дни?

Гон остава в ареста за поне 10 дни?

Съдът в Токио одобри искането на прокуратурата да задържи в ареста за 10 дни Карлос Гон за допълнителни разпити. Адвокатите на бившия шеф на Renault-Nissan веднага обжалваха това решение. Съдът реши да остави Гон зад решетките до 14 април, като това се очакваше, след като прокурорите вчера арестуваха бившия автомобилен бос за 4-и път, броени

Съдът в Токио одобри искането на прокуратурата да задържи в ареста за 10 дни Карлос Гон за допълнителни разпити. Адвокатите на бившия шеф на Renault-Nissan веднага обжалваха това решение.

Съдът реши да остави Гон зад решетките до 14 април, като това се очакваше, след като прокурорите вчера арестуваха бившия автомобилен бос за 4-и път, броени дни, след като той успя да излезе под гаранция след 108 дни в ареста.

Главният адвокат на Гон Джуничиро Хиронака не коментира обжалването, което беше потвърдено от съда.

Четвъртият арест на Гон е заради разследване, което може да доведе до 4-о обвинение срещу него, като сега прокуратурата разследва прехвърляне на пари от Nissan към дилър на марката в Близкия изток, след което парите са се озовали в сметката на компания, собственост на Гон. В случая става въпрос за около 5 милиона долара.

В свое изявление вчера Гон определи обвиненията срещу него като „безпочвени” и отново обяви, че е невинен. А арестът му дойде ден, след като той обяви, че насрочва пресконференция за 11 април, на която да „разкаже истината” за процеса срещу него. Той продължава да твърди, че е станал жертва на преврат срещу него, организиран в борда на директорите на Nissan и дори определи вчерашния арест като „опит да бъде накаран да млъкне” и обясни, че прокурорите са били заблудени от шефовете на автомобилната марка.

Преди 30 дни Гон излезе под гаранция от 9 милиона долара и дори в японската наказателна практика рядко се срещат случаи на арест на обвиняем, който е бил пуснат под гаранция. Според законите в Япония, прокурорите може да искат още веднъж удължаване на ареста му с 10 дни, след което трябва да повдигнат ново обвинение на Гон или да го освободят.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт