728 x 90

Ще стигне ли Renault Triber до Европа?

    Renault обяви нов модел – достъпният миниван Triber, който обаче е предназначен основно за пазара в Индия и влиза в продажба през втората половина на годината. За включването на миниван в индийската гама на Renault се знаеше още от 2017 година, когато част от моделните планове на компанията попаднаха в интернет и там на един

    Renault обяви нов модел – достъпният миниван Triber, който обаче е предназначен основно за пазара в Индия и влиза в продажба през втората половина на годината.

    За включването на миниван в индийската гама на Renault се знаеше още от 2017 година, когато част от моделните планове на компанията попаднаха в интернет и там на един от слайдовете се мъдреше подсказването Compact MPV. В процеса на развитие на модела той носеше заводското означение RBC, а търговското му означение е Triber. Той ще е с 1 метър по-къс от Renault Lodgy – индийската версия на модела, познат у нас от гамата на Dacia.

    От компанията не казват нищо повече от това, което се вижда на разпространените от Renault тийзъри, но правят уточнението, че моделът е изграден върху нова и „революционна” платформа, както и че Triber ще предложи най-много пространство на борда спрямо съперниците си от класа.

    Според индийските медии, Triber използва модернизиран вариант на платформата CMF-A, която е в основата на евтините хечбек модели Renault Kwid и Datsun redi-GO.

    Предполага се, че Triber ще излезе на пазара със седем места, като последният трети ред седалки ще е сгъваем, но дължината на модела няма да надхвърля 4 метра, за да не излезе от класа, в който в Индия колите ползват данъчни облекчения.

    Основният двигател на Triber ще е 1-литров бензинов 3-цилиндрод SCe мотор, използван и при Kwid и redi-GO, но за Индия мощността му е повишена с 7 конски сили до 75. Възможно е този двигател да получи и версия с турбо, но това още не е потвърдено.

    Не се знае и дали изобщо Triber ще излезе на пазари, различни от Индия и околните й страни, както и дали моделът има шанс за Европа.

    Снимка: indianautosblog.com

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт