728 x 90

Гон вече няма нищо общо с Nissan

    Акционерите на Nissan напълно очаквано гласуваха за отстраняването на Карлос Гон от борда на директорите на компанията – последният пост, който той заемаше в компанията. Решението стана факт на извънредна среща на акционерите в Nissan в хотел в Токио, а след гласуването всичките над 4000 човека на срещата аплодираха отстраняването на Гон. Гон е обвинен

    Акционерите на Nissan напълно очаквано гласуваха за отстраняването на Карлос Гон от борда на директорите на компанията – последният пост, който той заемаше в компанията. Решението стана факт на извънредна среща на акционерите в Nissan в хотел в Токио, а след гласуването всичките над 4000 човека на срещата аплодираха отстраняването на Гон.

    Гон е обвинен в Япония за финансови злоупотреби и укриване на доходи, а преди дни той беше отново арестуван, този път по новото обвинение, което подготвя прокуратурата в Токио, свързано с присвояване на 5 милиона долара от парите на Nissan.

    Главният изпълнителен директор на компанията Хирото Сайкава се извини на акционерите за скандала с Гон, а някои от тях му поискаха оставката заради това, че компанията твърде е покривала действията на бившия си шеф.

    Мястото на Гон в борда на директорите зае новият шеф на Renault Жан-Доминик Сенар, а Сайкава увери акционерите, че Nissan остава вярна част от алианса с Renault.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт