728 x 90

Всеки нов модел на MINI ще има и чисто електрическа версия

Всеки нов модел на MINI ще има и чисто електрическа версия

Първият изцяло електрически модел на MINI трябва да дебютира скоро и да сложи началото на инвазия от електрически автомобили от британския производител. По думите на член на борда на директорите в BMW Group, отговорен за MINI и Rolls-Royce, който говори наскоро пред Automotive News, всеки бъдещ модел на фирмата ще има и чисто електрическа версия.

Първият изцяло електрически модел на MINI трябва да дебютира скоро и да сложи началото на инвазия от електрически автомобили от британския производител.

По думите на член на борда на директорите в BMW Group, отговорен за MINI и Rolls-Royce, който говори наскоро пред Automotive News, всеки бъдещ модел на фирмата ще има и чисто електрическа версия.

„Електромобилността е отлична за нашите градски, прогресивни и отворени клиенти. Успехът на MINI Countryman Plug-In хибрид, който съставлява 13% от глобалните продажби на модела миналата година, показва точно това. За да осигурим дългосрочното бъдеще на MINI, ще дадем възможност на гамата да включва електрически представител, ако клиентът предпочете това“, коментира Петер Шварценбауер.

Разбира се, производителят ще продължи да продава своите модели и с традиционни двигатели с вътрешно горене, тъй като засега не е ясно "колко бързо ще се разпространи електрическата мобилност."

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт