728 x 90

Sauber взе брата на Шарл Льоклер

Sauber взе брата на Шарл Льоклер

Може би не знаете, но новата звезда на Ferrari Шарл Льоклер има по-малък брат – Артур, който също преследва кариера в пистовите надпревари. След първите две състезания на Шарл за Скудерията мнозина са убедени, че е въпрос на време Льоклер да детронира Себастиан Фетел от позицията му на пилот №1 на тима и да оглави

Може би не знаете, но новата звезда на Ferrari Шарл Льоклер има по-малък брат – Артур, който също преследва кариера в пистовите надпревари. След първите две състезания на Шарл за Скудерията мнозина са убедени, че е въпрос на време Льоклер да детронира Себастиан Фетел от позицията му на пилот №1 на тима и да оглави атаката на италианците към световната титла.

Артур засега е още далеч от Формула 1 – за новия сезон 18-годишният пилот от Монако обаче ще е част от програмата за млади пилоти на Sauber – Sauber Junior Team и ще кара в германската Формула 4, където ще се състезава за тима на Ралф Шумахер US Racing.

„Вече приключихме с избора на пилотите за отбора ни във Формула 4 и се радвам, че Артур се присъедини към нас. През миналата година той демонстрира таланта си във френската Формула 4 и сега идва ред на следващата стъпка в кариерата му, като той излиза на международната сцена.”

„Много се радвам, че вече съм част от Sauber Junior Team – допълни Артур Льоклер. – Това е сериозна състезателна програма, свързана с отбор от Формула 1. Брат ми кара за Sauber миналата година, което е важна, а тази възможност значи много за мен. Целта ми за 2019 е ясна – титлата във Формула 4 и след да мина в по-голям шампионат.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт