728 x 90

Audi представи S6 Sedan, S6 Avant и S7 Sportback с TDI и TSI мотори

Изненадващо, Audi показа трио от спортни автомобили – S6 като седан и комби и S7 като атлетичен лифтбек. За Европа триото ще използва дизелов TDI двигател, който познаваме от наскоро лансирания SQ5. Става дума за 3.0-литров V6 TDI агрегат, който използва 48-волтова електрическа лека хибридна система и генерира максимална мощност от 350 к.с. Въртящият момент

Изненадващо, Audi показа трио от спортни автомобили – S6 като седан и комби и S7 като атлетичен лифтбек. За Европа триото ще използва дизелов TDI двигател, който познаваме от наскоро лансирания SQ5.

Става дума за 3.0-литров V6 TDI агрегат, който използва 48-волтова електрическа лека хибридна система и генерира максимална мощност от 350 к.с. Въртящият момент достига своя пик при 700 Нм.

Най-бързият от трите модела е седанът – 0 до 100 км/ч отнема само пет секунди, а другите два нови представителя се нуждаят от 0.1 секунди повече, тъй като са малко по-тежки. Максималната скорост на движение и на трите е 250 км/ч.

Любопитното е, че TDI агрегатът ще се предлага само в Европа и ще бъде единственото предложение за този регион. САЩ и Азия получават 2.9-литров бензинов V6, който в другите си приложения (RS4 Avant, RS5 Coupe и RS5 Sportback) разполага с 450 к.с.

Продажбите на моделите ще започнат от по-късно тази година, а първите доставки се очаква да станат факт до края на лятото.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт