728 x 90

Ford: Надценихме автономните автомобили и развитието им

    Главният изпълнителен директор на Ford Джим Хакет призна, че компанията е надценила развитието на автономните автомобили и обясни, че първите такива коли ще с по-ограничено действие. Това признание едва ли ще се хареса на акционерите, като се има предвид, че Ford инвестира над 4 милиарда долара в тези проекти. „Надценихме развитието на автономните автомобили, както

    Главният изпълнителен директор на Ford Джим Хакет призна, че компанията е надценила развитието на автономните автомобили и обясни, че първите такива коли ще с по-ограничено действие. Това признание едва ли ще се хареса на акционерите, като се има предвид, че Ford инвестира над 4 милиарда долара в тези проекти.

    „Надценихме развитието на автономните автомобили, както и моментът на появата им – обясни Хакет на събитие в Икономическия клуб на Детройт вчера. – Приложението на автономните коли ще е по-ограничено, тъй като проблемите, свързани с тях са много комплексни.”

    Развитието на кариерата на Хакет във Ford мина подразделението, отговарящо за автономните автомобили и след като оглави компанията много анализатори обявиха, че това ще спомогне за по-бързото развитие на тези технологии.

    А признанието на Хакет идва 6 месеца, след като шефът на това подразделение Шериф Маркаби представи подробен план за услугите с автономни автомобили, които ще предлага Ford. Споменатите над 4 милиарда долара инвестиции са разпределени до 2023 година, а тук влизат и над 1 милиард долара, вложени в компанията Argo Al, която разработва изкуствен интелект.

    В момента Ford тества автономни автомобили в Маями, Вашингтон и Детройт.

    Интересното е, че признанието на Хакет се добавя към тези, които направиха негови колеги от други компании, развиващи такива проекти. След години изследвания и милиарди, инвестирани в тези технологии, някои компании признаха, че за момента имаме твърде големи очаквания към автономните автомобили.

    Хакет обаче допълни, че вярва в потенциала на тези технологии, въпреки това, че най-вероятно пазарният им дебют ще се забави.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт