728 x 90

1000 к.с. за новия хиперкар на Aston Martin

1000 к.с. за новия хиперкар на Aston Martin

По време на изложението в Женева по-рано тази година, Aston Martin показа близка до серийна версия на нов хипер автомобил. Засега той носи кодовото име AM-RM 003, но по всяка вероятност ще бъде прекръстен на Valhalla. В рамките на изложението не стана ясно каква ще бъде мощността на машината, но испански медии твърдят, че тя

По време на изложението в Женева по-рано тази година, Aston Martin показа близка до серийна версия на нов хипер автомобил. Засега той носи кодовото име AM-RM 003, но по всяка вероятност ще бъде прекръстен на Valhalla.

В рамките на изложението не стана ясно каква ще бъде мощността на машината, но испански медии твърдят, че тя ще бъде около 1000 к.с. Информацията идва от потенциални клиенти на марката, които са получили повече детайли от британската компания.

Задвижването ще бъде поверено на V6 турбо мотор, подпомаган от един или два електромотора за 4х4 задвижване. Въпреки сложната система, теглото на автомобила няма да надвишава 1350 килограма.

Aston Martin се цели в ускорение от място до 100 км/ч за 2.5 секунди и максимална скорост на движение от 350 км/ч. Цената на всеки един екземпляр ще бъде приблизително 900 000 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт