728 x 90

Ford напомпа 2.3-литровия Mustang до 330 к.с.

Ford има ново атрактивно предложение за феновете на спортните автомобили. От Синия Овал са преработили 2.3-литровия 4-цилиндров мотор на Mustang и сега той развива мощност от 330 к.с. Интересното е, че компанията не дава на този Mustang нито един от познатите ни досега индекси като ST, RS или SVO. Вместо това, пълното название на автомобила

Ford има ново атрактивно предложение за феновете на спортните автомобили. От Синия Овал са преработили 2.3-литровия 4-цилиндров мотор на Mustang и сега той развива мощност от 330 к.с.

Интересното е, че компанията не дава на този Mustang нито един от познатите ни досега индекси като ST, RS или SVO. Вместо това, пълното название на автомобила е Mustang 2.3L High Performance Package.

По-високата мощност е постигната чрез по-голям турбо компресор, по-голям междинен охладител и нова карта за управление на мотора. Промени при въртящия момент няма – той продължава да бъде 475 Нм, но кривата на този показател е доста по-благоприятна отпреди.

Част от другите подобрения включват спирачки и окачване от по-мощния Mustang GT, както и сет от 19-цолови колела като стандартно оборудване. 

Засега не е ясно дали моделът ще стъпи и в Европа. Тези дни ще го видим по време на изложението в Ню Йорк, където най-вероятно ще станат ясни и повече детайли около пазарното му лансиране.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт