728 x 90

Mercedes представи GLB – засега като концепт

По време на изложението в Шанхай, Mercedes-Benz показа първия по рода си GLB компактен кросоувър. Машината засега е само студия, но ще влезе в серийно производство до края на годината. GLB определено се отличава от останалите компактни модели на фирмата, с които дели платформа – доста повдигнат е и има подчертано офроуд излъчване с допълнителни

По време на изложението в Шанхай, Mercedes-Benz показа първия по рода си GLB компактен кросоувър. Машината засега е само студия, но ще влезе в серийно производство до края на годината.

GLB определено се отличава от останалите компактни модели на фирмата, с които дели платформа – доста повдигнат е и има подчертано офроуд излъчване с допълнителни предпазни панели по каросерията.

Интересно е, че кабината предлага три реда седалки за общо до седем пътника въпреки компактните размери на автомобила. Инструментното табло ни е познато от A-Class – два големи сдвоени дисплея, един за командване на инфотейнмънт системата и един за приборите пред погледа на шофьора.

Под капака не откриваме каквато и да е форма на хибридизация. Там работи 2.0-литрово турбо с 224 к.с. и 350 Нм, които достигат четирите колела посредством 8-степенен автоматик и 4х4 предаване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт