728 x 90

BMW не си търси германски партньор

BMW не си търси германски партньор

BMW не си търси германски партньор за създаването и развитието на нов компактен модел. Това обяви главният финансов директор на компанията Николас Петер на изложението в Шанхай. „Нямаме планове да разработване съвместно компактен автомобил с германска компания, която е наш конкурент”, обясни той, с което опроверга слуховете и очакванията, че BMW и Daimler ще си

BMW не си търси германски партньор за създаването и развитието на нов компактен модел. Това обяви главният финансов директор на компанията Николас Петер на изложението в Шанхай.

„Нямаме планове да разработване съвместно компактен автомобил с германска компания, която е наш конкурент”, обясни той, с което опроверга слуховете и очакванията, че BMW и Daimler ще си сътрудничат по такъв проект.

А тези очаквания се появиха след обявяването на промените в политиката на BMW миналия месец, като компанията очаква трудна година и планира орязване на моделите, които предлага – Gran Turismo версията на 3-ата серия е първата жертва, като в близко бъдеще ще намалеят и двигателите, с които се предлагат отделните автомобили.

BMW води оспорвана битка с другите германски марки за лидерството на премиум пазара в Китай, където дълги години безспорният №1 беше Audi. А използването на модел, подобен на този при създаването на новите Supra и Z4, заедно с Toyota, беше оценен от анализаторите като повече от възможен.

Навлизането на премиум марките в компактния клас среща все повече съпротива от масовите производители, а разходите по създаването и развитието на нов модел не са за пренебрегване. Това бяха основните мотиви за очакването на съдружие с друга германска компания, което обаче явно няма да се случи.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт