728 x 90

LM е първият ван в историята на Lexus

LM е първият ван в историята на Lexus

Както подсказа на няколко пъти през последните седмици, Lexus извади първи си луксозен миниван. Става дума за возило с име LM, което дебютира на изложението в Шанхай и ще се продава в Азия. За база на проекта се използва Toyota Alphard, което също беше почти сигурно още преди доста време. Дизайнерските разлики не са огромни,

Както подсказа на няколко пъти през последните седмици, Lexus извади първи си луксозен миниван. Става дума за возило с име LM, което дебютира на изложението в Шанхай и ще се продава в Азия.

За база на проекта се използва Toyota Alphard, което също беше почти сигурно още преди доста време. Дизайнерските разлики не са огромни, но луксозната версия все пак разполага с по-изразителна радиаторна решетка.

Голямата новина тук е, че японците ще предлагат модела в две версии. Едната ще има само четири седалки, като тук се залага на лукса. Задните кресла ще бъдат от специална пяна и ще разполагат с подгрев, охлаждане и масаж.

При 7-местната конфигурация на първите два реда се нареждат по двама пътника, а на последния ред има място за трима. Lexus обещава ненадминат комфорт на возене благодарение на окачване, вдъхновено от това на луксозния седан ЕS.

В зависимост от пазара, фирмата ще предлага 3.5-литров V6 мотор или хибридна 2.5-литрова система.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт