728 x 90

Карлос Гон получава ново обвинение в понеделник

    Бившият шеф на Nissan Карлос Гон може да получи ново обвинение в понеделник, съобщи обществената японска телевизия NHK. Датата не е избрана случайно, тъй като тогава изтича срокът на последното задържане на Гон и така прокуратурата отново ще иска оставането му в ареста. Този месец Гон се озова за четвърти път в ареста от ноември

    Бившият шеф на Nissan Карлос Гон може да получи ново обвинение в понеделник, съобщи обществената японска телевизия NHK. Датата не е избрана случайно, тъй като тогава изтича срокът на последното задържане на Гон и така прокуратурата отново ще иска оставането му в ареста.

    Този месец Гон се озова за четвърти път в ареста от ноември насам, като прокурорите обявиха, че разследват негов за присвояване на 5 милиона долара от парите на Nissan. Сега това разследване трябва да се превърне в обвинение.

    Срещу него вече са повдигнати обвинения, общо три, за финансови машинации и укриване на доходи.

    Съдът пусна Гон под гаранция в началото на март срещу 9 милиона долара, като той прекара зад решетките 108 дни. Той редовно отхвърля всички обвинения срещу него и обвини бившите си колеги в Nissan, че заблуждават прокуратурата, като й дават информация, която не отговаря на истината.

    Адвокатите на Гон определиха последния му арест като „незаконен”, а той дойде малко, след като той обяви пресконференция за 11 април, на която да разкаже „истината” за „преврата срещу него, организиран от шефовете на Nissan”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт