728 x 90

Бивш пилот от Формула 1 подкара Regera

    Едва ли много от феновете на Формула 1 помнят Адриан Сутил – може би единственият пилот в историята на световния шампионат, способен да изнася концерти на пиано, когато го поканят на сцената. Германецът кара 7 сезона във Формула 1 – първо от 2007 до 2011 и след това през 2013 и 2014, като записа 124

    Едва ли много от феновете на Формула 1 помнят Адриан Сутил – може би единственият пилот в историята на световния шампионат, способен да изнася концерти на пиано, когато го поканят на сцената. Германецът кара 7 сезона във Формула 1 – първо от 2007 до 2011 и след това през 2013 и 2014, като записа 124 старта. Кариерата на Адриан във Формула 1 мина в средата на колоната, тъй като той кара за Spyker, Force India и Sauber, не успя да запише нито един подиум, но пък взе една най-бърза обиколка.

    Сега обаче Сутил си върна интереса на медиите с новия си автомобил – Koenigsegg Regera, който му беше доставен в Монако.

    Хибридното чудовище с мощност 1500 конски сили е с номер 153 на шасито, като тази номерация покрива цялото производство на Koenigsegg, не само бройките от модела Regera.

    Сутил си е поръчал и пакета Ghost, както може да се очаква от бивш пилот във Формула 1. Тази екстра осигурява по-агресивна работа на аеродинамика и увеличаване на притискането към пътя с 20% спрямо „стандартния” Regera.

    Производствената серия на Regera е едва от 80 коли, но появата на Сутил в списъка на клиентите на шведската фирма едва ли е изненада, тъй като германецът никога не е крил вкуса си към скъпи спортни модели.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт