728 x 90

Opel спира три модела

Opel спира три модела

Новият собственик на Opel PSA действа бързо при ликвидирането на наследството на GM, за да ограничи разходите по модели, които не носят печалба. С това се обяснява информацията за спирането на три от моделите на Opel. Още през есента стана ясно, че от гамата отпадат хечбек моделите Adam и Karl, а производството им е било

Новият собственик на Opel PSA действа бързо при ликвидирането на наследството на GM, за да ограничи разходите по модели, които не носят печалба. С това се обяснява информацията за спирането на три от моделите на Opel. Още през есента стана ясно, че от гамата отпадат хечбек моделите Adam и Karl, а производството им е било прекратено през март.

Тривратият Adam, изграден на платформата на Corsa, се сглобяваше в Айзенах, а Karl, който е вариант на Chevrolet Spark, се произвеждаше в завод на GM в Южна Корея. Към тях прибавяме и краят на производството на Mokka X в Корея и Испания.

Тъй като вече има произведени бройки от тези коли, то дилърите на Opel ще ги продават до края на годината.

За миналата година продажбите на Adam в Европа са 41 817 коли (с 13% по-малко в сравнение с 2017), а Karl е постигнал 48 292 продажби (минус 2 процента спрямо 2017). За сравнение – за 2018 резултатите на Opel Corsa са 216 267 бройки, което с 6% по-малко спрямо 2017.

Adam и Karl няма да имат наследници в гамата на Opel, но Mokka X ще оцелее, като следващото поколение ще е изградено върху платформата CMP на PSA, която ще се използва и при новата генерация на Peugeot 2008.

За миналата година продажбите на Mokka X са 120 537, като спадът е 29%, а новата генерация на модела трябва да се появи в края на тази или началото на следващата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт