728 x 90

Гон отново на свобода, няма да говори с жена си

Гон отново на свобода, няма да говори с жена си

Бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон беше освободен за втори път под гаранция в рамките на последните два месеца, като този път той плати 4,5 милиона долара и се съгласи да ограничи контактите със съпругата си, която също очаква обвинение и процес за финансови злоупотреби. Адвокатите на Гон поискаха тази седмица освобождаването му от ареста,

Бившият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон беше освободен за втори път под гаранция в рамките на последните два месеца, като този път той плати 4,5 милиона долара и се съгласи да ограничи контактите със съпругата си, която също очаква обвинение и процес за финансови злоупотреби.

Адвокатите на Гон поискаха тази седмица освобождаването му от ареста, прокуратурата обжалва, тъй като готви ново обвинение срещу него, но съдът в Токио отхвърли протеста на обвинителите и малко преди 22,30 часа местно време Гон беше освободен.

Последното обвинение е за присвояване на 5 милиона долара, отклонени от фондовете на Nissan.

Гон беше арестуван на 19 ноември на летище „Нарита” в Токио и прекара 108 дни в ареста преди да бъде пуснат за първи път под гаранция от съда.

От началото на сагата Гон редовно отхвърля обвиненията срещу него.

При последното задържане на Карлос прокуратурата поиска да арестува и съпругата му Карол, като й прибра ливанския паспорт, но се оказа, че тя има и американски и замина за Франция, за да търси помощ от правителството по случая с Гон.

Сега съдът постанови, че Гон няма право да се среща и да общува със съпругата си без да е получил предварително одобрение за това от съдията, който работи по делото.

„Ограничаването на комуникацията и контактите със съпругата ми е жестоко и ненужно – обяви Гон в специално изявление след излизането му от ареста. – Двамата много се обичаме, тя вече отговори на всички въпроси на прокуратурата в съда и не е направила нищо нередно.”

Както и преди Гон отново няма право да напуска страната, има ограничен достъп до интернет и естествено, забрана да общува с бившите си колеги в Nissan.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт