728 x 90

FCA залага на Google и Samsung

FCA залага на Google и Samsung

FIAT Chrysler обяви, че ще използва технологии на Google и Samsung, за да свърже всички автомобили, които произвежда до 2022 година, като целта е да се осигури както музика и видео, така и функции за бъдещо споделяне на автомобили и автономно придвижване. FCA ще използва операционната система Android на Google в глобален план, вместо да

FIAT Chrysler обяви, че ще използва технологии на Google и Samsung, за да свърже всички автомобили, които произвежда до 2022 година, като целта е да се осигури както музика и видео, така и функции за бъдещо споделяне на автомобили и автономно придвижване.

FCA ще използва операционната система Android на Google в глобален план, вместо да залага на смесица от различни софтуеърни решения за отделните региони. Освен това, FCA планира да използва и базирана на облак дигитална платформа на подразделението на Samsung – Harman.

За разлика от своите съперници GM и Ford до момента инвестициите на FCA в технологиите за автономно движение на автомобилите са нищожни. Това към момента спестява на компанията сериозно количество пари, но също така я прави зависима от нейните партньори, на които да разчита за технологии и системи.

От FCA обявиха, че първите функции на новата система ще бъдат активни през втората половина на тази година. В менюто й обаче няма нещо революционно, клиентите на FCA ще получават информация за състоянието на автомобила, за околните бензиностанции, за трафика, както и оферти от ресторанти и пряка връзка със служител на компанията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт