728 x 90

FIAT вече няма да предлага пикапи

FIAT вече няма да предлага пикапи

Всъщност, основната изненада, свързана с тази информация, официално потвърдена от FIAT е, че италианската компания досега е имала пикап в гамата си. Става въпрос за Fullback и версията му Fullback Cross, които всъщност за лицензна версия на Mitsubishi L200. Основните причини италианската марка да излезе от този пазарен сегмент са слабите продажби на Fullback и

Всъщност, основната изненада, свързана с тази информация, официално потвърдена от FIAT е, че италианската компания досега е имала пикап в гамата си. Става въпрос за Fullback и версията му Fullback Cross, които всъщност за лицензна версия на Mitsubishi L200.

Основните причини италианската марка да излезе от този пазарен сегмент са слабите продажби на Fullback и все по-затягащите се правила за вредните емисии.

Същият този модел се предлага и като Ram 1200 в Обединените арабски емирства, но все още не е ясно дали ще остане на пазара там.

Пикапите за FIAT се произвеждат от завода на Mitsubishi в Тайланд, като първите бройки с италианската емблема се появиха през 2016 година, а за европейския пазар се предлагаше само един вариант на задвижване – 4-цилиндров 2,4-литров турбодизел, който работи с 6-степенна механична трансмисия или 5-степенен автоматик. Клиентите можеха да си поръчват и вариант с един двигателен мост или 4х4.

През ноември Mitsubishi обнови L200 за моделната 2019 година, като се очаква, че пикапът, който се продава и под името Triton, ще постигне над 180 000 продажби тази година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт