728 x 90

Кой купи най-скъпата кола? Роналдо или Пиех?

La Voiture Noire на Bugatti се превърна в една от звездите на салона в Женева през март, а с цената си от 11 милиона евро вече е най-скъпият нов автомобил в света. Окончателно колата ще е готова за предаване на клиента през 2021 или 2022 година, но досега нямаше информация кой точно ще е този

La Voiture Noire на Bugatti се превърна в една от звездите на салона в Женева през март, а с цената си от 11 милиона евро вече е най-скъпият нов автомобил в света. Окончателно колата ще е готова за предаване на клиента през 2021 или 2022 година, но досега нямаше информация кой точно ще е този богат клиент.

Известно време се смяташе, че колата е предназначена за Фердинанд Пиех, внук на Фердинанд Порше и бивш президент на VW Group. Сега обаче стана ясно, че най-вероятно безумно скъпото Bugatti ще поеме в друга посока.

Според испанския вестник Marca, колата ще е за звездата на Ювентус Кристиано Роналдо, като португалецът вече е направил първото плащане за La Voiture Noire. Marca обаче не цитира източниците на тази информация.

Роналдо е сериозен почитател на скъпите суперавтомобили и вече притежава впечатляваща колекция возила, в която влиза и Bugatti, но не толкова впечатляващо колкото La Voiture Noire.

Автомобилът е базиран на Chiron и е реверанс към Type 57 SC Atlantic от 30-те години на миналия век, а и с точно с тази кола Bugatti иска да отбележи по подобаващ начин своя 110-годишен юбилей.

Двигателят също идва от Chiron – 8-литров W16 с мощност 1500 конски сили, но от Bugatti все още не са публикували данните на новото си творение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт