728 x 90

Citroen спира единия C4 Spacetourer

    Citroen обяви, че френската марка спира производството на петместния MPV вариант на С4 Spacetourer, който се появи в началото на 2018 година като преименувана и модернизирана версия на познатия Picasso. В същото време 7-местната версия на C4 Spacetourer остава в продажба, а на върха на MPV гамата е 9-местният Spacetourer, който е базиран на модел

    Citroen обяви, че френската марка спира производството на петместния MPV вариант на С4 Spacetourer, който се появи в началото на 2018 година като преименувана и модернизирана версия на познатия Picasso.

    В същото време 7-местната версия на C4 Spacetourer остава в продажба, а на върха на MPV гамата е 9-местният Spacetourer, който е базиран на модел от гамата ванове на Citroen.

    Говорител на Citroen обясни, че мястото на петместния C4 Spacetourer ще бъде заето от новия компактен SUV C5 Aircross, който беше представен миналата година.

    На повечето пазари в Европа разликата в цената на двата модела е около или малко над 1000 евро.

    Решението за спирането на петместния C4 Spacetourer е поредният удар срещу MPV класа в Европа, тъй като Ford вече се отказа от B-Max и C-Max, като свиването на този сегмент е заради постоянно нарастващото търсене на семейни SUV модели.

    В същото време Mercedes лансира нова версия на B-класата, но пък прекият съперник на този модел – BMW 2 серия Active Tourer най-вероятно няма да получи директен наследник в края на жизнения си цикъл.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт