728 x 90

Следващото BMW M3? По-скоро в Женева

Следващото BMW M3? По-скоро в Женева

Следващото поколение на M3 на BMW е една от най-нетърпеливо чаканите премиери за 2019 или 2020 година. Според британското списание AutoExpress, новото М3 ще се появи тази есен във Франкфурт, но в същото време BMWBlog прогнозира, че най-вероятно това ще стане през март в Женева. По традиция BMW представя М3 една година след дебюта на

Следващото поколение на M3 на BMW е една от най-нетърпеливо чаканите премиери за 2019 или 2020 година. Според британското списание AutoExpress, новото М3 ще се появи тази есен във Франкфурт, но в същото време BMWBlog прогнозира, че най-вероятно това ще стане през март в Женева.

По традиция BMW представя М3 една година след дебюта на новата генерация 3-а серия, така че март е по-вероятната дата за премиера. Що се отнася до началото на производството, тук има единодушие – то ще стартира през 2020 година.

Мощността на М3 се очаква да надхвърли 510 конски сили, благодарение на промените по 3-литровия редови 6-цилиндров двигател с две турбини S58, като това ще важи за версията Competition. Базовият вариант на новото М3 най-вероятно ще е 480 конски сили.

Също така е много вероятно новото М3 да получи и система за задвижване 4х4, много сходна с тази, която се използва при актуалното М5. Така почитателите на автомобилите със задно предаване няма да бъдат напълно разочаровани, тъй като тази система позволява напълно изключване на предния мост и задвижване само на задните колела.

Но също така е възможно и да се появи версия M3 Pure, която да е само със задно предаване.

Все още няма информация за трансмисията, която ще получи новото М3. Има вероятност M3 и M3 Competition да са само с автоматична трансмисия, а Pure – с механична.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт