728 x 90

Само Polestar не се плаши от Брекзит

    Луксозната шведска марка Polestar, която е собственост на Volvo и Geely, планира да отвори център за изследване и развитие във Великобритания, където ще се оформят бъдещите серийни модели на компанията. Така Polestar става първата автомобилна компания, която поема курс, различен от този на другите производители, които присъстват на Острова и част от тях вече обявиха,

    Луксозната шведска марка Polestar, която е собственост на Volvo и Geely, планира да отвори център за изследване и развитие във Великобритания, където ще се оформят бъдещите серийни модели на компанията. Така Polestar става първата автомобилна компания, която поема курс, различен от този на другите производители, които присъстват на Острова и част от тях вече обявиха, че ще напуснат Великобритания заради усложненията и неяснотите около излизането на страната от ЕС.

    От Polestar поясниха, че изборът на Великобритания е основно заради високото ниво на инженерните услуги в страната, като първоначално ще бъдат наети около 60 инженери, а до края на годината екипът ще се увеличи още.

    Говорител на марката обаче отказа да коментира в каква посока ще са следващите модели на Polestar.

    В момента компанията произвежда в Китай само хибридът Polestar 1, а по-рано тази година представи и електрическият седан Polestar 2, който трябва да е съперник на Tesla Model 3.

    За 2021 е планиран и електрическият SUV с форми на купе Polestar 3, като малко преди него ще се появи Model Y на Tesla, като и двете компании залагат на това, че клиентите вече са готови да се насочат към масови електромобили.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт