728 x 90

Уникалното Bugatti не било за Роналдо

Футболната звезда Кристиано Роналдо не е собственикът на уникалния автомобил Bugatti La Voiture Noire, показан на салона в Женева и с цена 16,5 милиона евро. Информацията, че колата, която ще напълно завършена след поне две години, е купена от Роналдо се появи във вестник Marca, но испанското издание не цитира източници. Сега сайтът TMZ пък

Футболната звезда Кристиано Роналдо не е собственикът на уникалния автомобил Bugatti La Voiture Noire, показан на салона в Женева и с цена 16,5 милиона евро.

Информацията, че колата, която ще напълно завършена след поне две години, е купена от Роналдо се появи във вестник Marca, но испанското издание не цитира източници. Сега сайтът TMZ пък обяви, че говорител на футболиста е отрекъл, че Роналдо е купил автомобила, за който доскоро се смяташе, че е поръчан от бившия бос на VW Фердинанд Пиех.

На салона в Женева шефът на Bugatti Щефан Винкелман потвърди, че колата е продадена, но не потвърди, че цената й е постигната на търг, в който са участвали най-важните клиенти на марката.

La Voiture Noire е реверанс към иконата на Bugatti Type 57 SC Atlantic, каросерията от фиброкарбон е ръчно изработена и е еволюция на базирания на Chiron специален модел Divo.

Задвижването също идва от Chiron – 8-литров W16 двигател с 4 турбини с мощност 1500 конски сили и система 4х4.

Според някои американски медии боксьорът Флойд Мейуедър е сред основните фаворити да се окаже собственикът на La Voiture Noire, но и тази информация не е потвърдена.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт