728 x 90

След 2 години Citroen с нов флагмански седан

    Citroen пристъпи към разработката на нов флагмански седан. Това съобщи AutoExpress с източник генералния директор на компанията Линда Джексън. По нейните думи сега е "идеалното" време за производството на такъв автомобил. Шефката на Ситроен отбелязва, че новият флагман ще бъде особен и различен от конкуренцията. Очаква се, че производството на седана ще започне през 2021

    Citroen пристъпи към разработката на нов флагмански седан. Това съобщи AutoExpress с източник генералния директор на компанията Линда Джексън.

    По нейните думи сега е "идеалното" време за производството на такъв автомобил. Шефката на Ситроен отбелязва, че новият флагман ще бъде особен и различен от конкуренцията. Очаква се, че производството на седана ще започне през 2021 година.

    Колата ще бъде изградена върху платформата EMP от PSA Group. Към момента това шаси се ползва от Opel Grandland X и Peugeot 508. Тази архитектура позволява монтирането на елмотори и хибридни системи.

    В моделната гама на бренда бъдещият автомобил ще замени моделите C5 и C6. Очаква се, че големият седан ще взаимства някои стилистически решения от концепта Citroen Cxperience, представен през есента на 2016 г. по време на изложението в Париж.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт