728 x 90

Съдът разреши на Гон да се премести

    Съдът в Токио разреши на бившия шеф на Renault-Nissan Карлос Гон, който е под домашен арест, да се премести на ново място в японската столица. Досега Гон живееше в апартамент в центъра на Токио, сега се мести в района Минато, като адвокатите му поискаха от съда да разреши това преместване и съдията се съгласи. Веднага

    Съдът в Токио разреши на бившия шеф на Renault-Nissan Карлос Гон, който е под домашен арест, да се премести на ново място в японската столица. Досега Гон живееше в апартамент в центъра на Токио, сега се мести в района Минато, като адвокатите му поискаха от съда да разреши това преместване и съдията се съгласи.

    Веднага след това съпругата на Гон поиска разрешение от съда да живее при него, като тази молба все още няма отговор. По-рано, в хода на разследването срещу Гон, съдът забрани на двамата да се виждат.

    Прокуратурата се опита да ограничи пътуванията й и прибра единия й паспорт, но с другия тя отлетя за Париж при последния арест на Гон, за да търси помощ от френското правителство.

    Гон е обвинен във финансови злоупотреби и укриване на доходи, но все още не се знае кога ще стартира процеса срещу него.

    Последното обвинение срещу него, повдигнато от прокуратурата е за присвояване на 5 милиона долара, които са били изплатени на дилър на Nissan в Близкия изток, но накрая се са озовали в компания, собственост на Гон.

    Гон продължава да отрича всички обвинения срещу него и твърди, че е невинен, като обвинява бившите си колеги в Nissan за „преврата” срещу него.

    Гон беше арестуван на 19 ноември, прекара 108 дни в ареста, беше освободен под гаранция, но реши да насрочи пресконференция в Токио и пак беше арестуван, като наскоро отново го пусна под гаранция.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт