728 x 90

Фетел: Прогресът на Mercedes е по-сериозен

Фетел: Прогресът на Mercedes е по-сериозен

4-кратният световен шампион Себастиан Фетел е на мнение, че развитието на автомобила на Mercedes за Гран при на Испания е стигнало по-далеч в сравнение с еволюцията и промените по неговия Ferrari SF90. Фетел остана трети в квалификацията в Барселона, но на над 0,8 секунди от Валтери Ботас, който спечели полпозишъна. „Пилотите на Mercedes бяха много

4-кратният световен шампион Себастиан Фетел е на мнение, че развитието на автомобила на Mercedes за Гран при на Испания е стигнало по-далеч в сравнение с еволюцията и промените по неговия Ferrari SF90.

Фетел остана трети в квалификацията в Барселона, но на над 0,8 секунди от Валтери Ботас, който спечели полпозишъна.

„Пилотите на Mercedes бяха много бързи както в свободните тренировки, така и в квалификацията – обясни германецът. – Искахме нещата да са малко по-различни, но това е реалността. Доволен съм от стартовата си позиция, но не и от разликата.

„На тестовете преди сезона тук бяхме лидери, а сега няколко месеца по-късно сме в ролята на догонващите. Още от първото състезание изоставаме. Направихме доста промени по колата за Испания, но в Mercedes са направили по-голяма крачка напред. Надявахме се, че ще съкратим изоставането си, но тук то се оказа по-голямо.”

Пилотите на Mercedes спечелиха четири двойни победи в първите четири състезания тази година, а във Ferrari записаха три трети места, като Фетел вече изостава на 35 точки от Ботас, който води с 87, а световният шампион Люис Хамилтън е на 1 точка от съотборника си в Mercedes.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт