728 x 90

Имат ли нужда клиентите на BMW от пикап?

Имат ли нужда клиентите на BMW от пикап?

BMW едва ли скоро ще предложи на клиентите си пикап, прогнозира шефът на австралийското подразделение на компанията Викрам Пауа, който е на мнение, че гамата на марката няма нужда от точно такъв модел. Освен това, той допълни, че в BMW не приемат идеята да сложат своята емблема на модел, зает от друга компания, само да

BMW едва ли скоро ще предложи на клиентите си пикап, прогнозира шефът на австралийското подразделение на компанията Викрам Пауа, който е на мнение, че гамата на марката няма нужда от точно такъв модел. Освен това, той допълни, че в BMW не приемат идеята да сложат своята емблема на модел, зает от друга компания, само да присъства компанията в един или друг сегмент.

Така Пауа потвърди тезата на шефа на BMW, отговарящ за развитието на моделите Клаус Фрьолих, който наскоро обясни, че в сегмента на пикапите ще се намерят много малко клиенти, които да искат такова премиум возило, каквото може да им предложи BMW.

Естествено, разсъжденията на двамата шефове на BMW са свързани и с пикапа на Mercedes – X-Class, който е изграден на платформата на Nissan Navara и на практика няма много общо с другите модели на германската марка.

Логиката на Пауа е следната: За да бъде разработен сериозен проект за пикап, това ще погълне много средства, а изобщо не е сигурно, че BMW ще успее да си върне тази инвестиция в един толкова сегментиран и неприсъщ за марката пазар. Все пак, огромната част от пикапите, които се продават в глобален мащаб за „работни коне”, а една съвсем малка част са луксозни и лайфстайл возила, основно в Щатите, но пък там на пазара доминират местните марки.

А що се отнася до X-Class на Mercedes, в BMW неофициално коментираха, че разбират логиката на този проект, подчинен на свиването на разходите при добавянето на нов модел в гамата на марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт