728 x 90

BMW: Съперник на Porsche 911? Защо не!

    През 2016 година бяха тиражирани слухове, че BMW обмисля създаването на ново поколение 6-Series като директен съперник на легендарния спортен автомобили Porsche 911. Както всички знаем, такъв не се появи, а купето и кабриолета от 6-та Серия станаха част от семейството на 8-Series. Дали това е краят на идеята за нов спортен автомобил? Изглежда не

    През 2016 година бяха тиражирани слухове, че BMW обмисля създаването на ново поколение 6-Series като директен съперник на легендарния спортен автомобили Porsche 911.

    Както всички знаем, такъв не се появи, а купето и кабриолета от 6-та Серия станаха част от семейството на 8-Series. Дали това е краят на идеята за нов спортен автомобил?

    Изглежда не напълно, тъй като в скорошно интервю ръководителят на дизайна в BMW, Адриан ван Хойдонк, коментира, че идеята определено му допада.

    "Идеята е добра. Може би трябва да работим над нея."

    Разбира се, това по никакъв начин не трябва да се приема като някакъв тип потвърждение за намеренията на марката да създаде спортна кола, която да си съперничи с 911.

    Все пак, добре е да знаем, че подобни идеи не са напълно потънали из докладите на BMW, а някой все още ги намира за интересни.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт