728 x 90

GM официално закрива Holden

General Motors обяви официално, че ще прекрати съществуването на австралийската си марка Holden. Причината за това е желанието на американския производител да преустанови бизнеса си в страни с RHD конфигурация на автомобилите. С този си ход GM ще трябва да освободи около 600 служители, като все пак ще запази на работа около 200 работника, които

General Motors обяви официално, че ще прекрати съществуването на австралийската си марка Holden. Причината за това е желанието на американския производител да преустанови бизнеса си в страни с RHD конфигурация на автомобилите.

С този си ход GM ще трябва да освободи около 600 служители, като все пак ще запази на работа около 200 работника, които ще обслужват и сервизират вече продадените коли в следващите до десет години.

В допълнение, всички австралийски структури на Holden, като дизайнерския център в Мелбърн и тестовия полигон в Ланг Ланг, също ще бъдат закрити или ще бъдат продадени на други фирми.

General Motors вече се изтегли от няколко други RHD пазари, включително Япония, Индия и Великобритания. Очаква се в близко бъдеще бизнесът на производителя да бъде фокусиран изцяло върху страни с дясна дирекция на движение.

Въпреки планираното спиране на Holden до края на годината, някои от колите на GM от американския пазар ще продължат да се предлагат в Австралия.

Очаква се компанията да сформира нова фирма с името General Motors Specialty Vehicles (GMSV), която ще трансформира коли с ляв волан в такива с десен.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт