728 x 90

VW поискали 2.5 мотора на Audi за новия Golf R, но получили отказ

    Преди около година се появиха слухове, че следващото поколение Volkswagen Golf R може да получи 2.5-литровия бензинов турбо мотор на Audi. В крайна сметка, наскоро стана ясно, че горещият хечбек ще се задоволи с нова версия на 2.0 TSI. Според нов репортаж на Autovisie, немската фирма се е обърнала към Audi с молба да използва

    Преди около година се появиха слухове, че следващото поколение Volkswagen Golf R може да получи 2.5-литровия бензинов турбо мотор на Audi. В крайна сметка, наскоро стана ясно, че горещият хечбек ще се задоволи с нова версия на 2.0 TSI.

    Според нов репортаж на Autovisie, немската фирма се е обърнала към Audi с молба да използва 5-цилиндровия мотор, но колегите им вежливо отказали да го дадат.

    Причината за това е, че Golf R с 2.5 мотор ще бъде по-евтино предложение от Audi RS3, което пък ще отхапе голям дял от продажбите на по-скъпия и премиум модел

    Audi споделя 5-цилиндровия си мотор с няколко други компании, между които КTM и Donkervoort, но и двете фирми правят много различни коли от RS3, TT RS и Q3 RS, които използват 2.5 TSI.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт