728 x 90

Toyota Yaris Cross дебютира с хибридно 4х4 задвижване

Toyota Yaris Cross дебютира с хибридно 4х4 задвижване

Въпреки първоначалното отлагане на дебюта на новия си кросоувър, Toyota вече е готова да го представи официално. Yaris Cross се появи няколко седмици след първоначално планираната си премиера и засега само в онлайн формат. Машината се базира под C-HR по отношение на своите размери, но пък ще предлага задвижване на четирите колела. Това е заслуга

Въпреки първоначалното отлагане на дебюта на новия си кросоувър, Toyota вече е готова да го представи официално. Yaris Cross се появи няколко седмици след първоначално планираната си премиера и засега само в онлайн формат.

Машината се базира под C-HR по отношение на своите размери, но пък ще предлага задвижване на четирите колела. Това е заслуга на хибридната система на модела, която до известна степен се споделя с новото поколение Yaris.

Под капака откриваме 1.5-литров бензинов мотор с термична ефективност от 40 процента, което е особено високо постижение за двигател с вътрешно горене. Този агрегат може да задвижва машината чрез предните й колела и е подпомаган от малък електромотор.

4х4 системата се активира само при наличие на прибоксуване от страна на предните колела. Наличието й не е серийно, а срещу допълнително заплащане.

Системната мощност възлиза на 116 конски сили, а вредните емисии на СО2, измерени по новия цикъл WLTP, варират между 120 и 140 грама за километър в зависимост от режима на движение.

Изненадващата новина е, че моделът влиза в продажба в Европа чак през лятото на 2021 година. Планът на Toyota е да реализира по около 150 000 бройки от модела годишно, като производството ще се извършва във Валансиен.

 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт