728 x 90

KIA Carnival е новият флагмански ван на Южна Корея

Само около седмица след първото си споменаване в медиите, новото поколение KIA Carnival направи своя официалн онлайн дебют. Машината се предлага като Sedona в САЩ, а корейците уточняват, че това не е същински ван, а автомобил от нов клас – Grand Utility Vehicle. Идеята тук е, че MPV-то е получило някои белези, характерни за SUV сегмента.

Само около седмица след първото си споменаване в медиите, новото поколение KIA Carnival направи своя официалн онлайн дебют. Машината се предлага като Sedona в САЩ, а корейците уточняват, че това не е същински ван, а автомобил от нов клас – Grand Utility Vehicle.

Идеята тук е, че MPV-то е получило някои белези, характерни за SUV сегмента. В най-силна степен това важи за дизайна на машината, тъй като по всички други характеристики Carnival е класически пътнически ван.

Продажбите на модела ще започнат първо от пазара в Южна Корея, а след това клиентите в САЩ също ще имат възможността да го поръчат. На последно място се очаква да дойде лансирането в Европа.

В зависимост от региона ще се предлагат различни моторизации. В Северна Америка и Южна Корея главна роля ще заема нов 2.5-литров турбо мотор, но ще има и плъг-ин хибридна система. На Стария континент пък очакваме и икономичен дизел.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт