728 x 90

Това е интериорът на новата KIA Carnival

    В свят доминиран от кросоувър автомобили, KIA продължава да залага и на машини от класа MPV. Най-новият представител на марката е ванът Carnival, който е напълно променен както отвън, така и отвътре. Преди няколко седмици видяхме екстериора на вана, а сега разполагаме и със снимки на изцяло преработената кабина. Лесно се вижда, че оформлението на

    В свят доминиран от кросоувър автомобили, KIA продължава да залага и на машини от класа MPV. Най-новият представител на марката е ванът Carnival, който е напълно променен както отвън, така и отвътре.

    Преди няколко седмици видяхме екстериора на вана, а сега разполагаме и със снимки на изцяло преработената кабина. Лесно се вижда, че оформлението на таблото е напълно променено.

    Освен с голям 12.5-инчов екран в средата, моделът се сдобива и с дигитално инструментно таблто. Прави впечатление, че някои части от таблото са обвити с кожа, а за контрола на аудио и климатичната системи се грижи отделен модул с бутони.

    Доста впечатляващо звучи фактът, че новият Carnival ще се предлага със 7, 9 или цели 11 места на борда в 3- и 4-редови конфигурации на седалките.

    Машината се предлага като Sedona в САЩ, а корейците уточняват, че това не е същински ван, а автомобил от нов клас – Grand Utility Vehicle.

    Идеята тук е, че MPV-то е получило някои белези, характерни за SUV сегмента. В най-силна степен това важи за дизайна на машината, тъй като по всички други характеристики Carnival е класически пътнически ван.

    Продажбите на модела ще започнат първо от пазара в Южна Корея, а след това клиентите в САЩ също ще имат възможността да го поръчат. На последно място се очаква да дойде лансирането в Европа.

    В зависимост от региона ще се предлагат различни моторизации. В Северна Америка и Южна Корея главна роля ще заема нов 2.5-литров турбо мотор, но ще има и плъг-ин хибридна система. На Стария Континент пък очакваме и икономичен дизел.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт