728 x 90

Tesla Model Y ще бъде модернизирана

Tesla Model Y ще бъде модернизирана

Електрическият SUV ще дебютира през 2024 г. със сериозни подобрения „Проектът Juniper“ много скоро ще се появи на пазара: Tesla планира освежен Model Y още през 2024 година. Електромобилът ще стане още по-привлекателен с широк спектър от промени. Вероятно новостите ще се появят за първи път в Китай – а след това ще дойде редът

Електрическият SUV ще дебютира през 2024 г. със сериозни подобрения

„Проектът Juniper“ много скоро ще се появи на пазара: Tesla планира освежен Model Y още през 2024 година. Електромобилът ще стане още по-привлекателен с широк спектър от промени. Вероятно новостите ще се появят за първи път в Китай – а след това ще дойде редът на германския завод в Грюнхайде.

Tesla планира през следващата година да представи напълно освежен Model Y и да го пусне на пазара. Това съобщава информационната агенция Bloomberg, като се позовава на „хора, запознати с въпроса“. Според съобщението производството на първите обновени модели, които се разработват в рамките на „Проекта Juniper“, ще започне в Гигафабриката на Tesla в Шанхай в средата на годината и те ще бъдат пуснати на пазара в Китай. Все още не е известно кога заводът на Tesla в Грюнхайде ще включи нововъведенията в производството на Model Y. Tesla Германия досега не е коментирала този въпрос.

Според Bloomberg промените в Model Y ще бъдат подобни на въведените при Model 3, който получи основен фейслифт през 2023 година. С оглед на това – в допълнение към визуалните промени отпред, отстрани и отзад, които оптимизират аеродинамиката – могат да се очакват подобрена ходова част и по-ефективни мерки срещу досадния аеродинамичен шум. Ще има и преработен интериор с нов сензорен дисплей и различен волан, но без лост на кормилната колона. И в това отношение Model Y ще последва Model 3, където мигачите вече се включват с бутон на волана и режимът на задвижването се избира на сензорния екран.

Модел на Tesla с най-високи продажби в световен мащаб

Фактът, че Tesla от самото начало се стреми да запази Model Y свеж – както визуално, така и технически (той излезе на пазара през пролетта на 2020 г.), със сигурност се дължи на глобалния му успех. Това беше най-продаваният електрически автомобил в света както през 2022 г., така и досега през 2023 г. – изпреварвайки Tesla Model 3. Например в Германия между януари и ноември 2023 г. са регистрирани 43 097 Tesla Model Y. Това я прави най-продаваният електрически автомобил в страната с почти три пъти повече нови регистрации от своя събрат Model 3.

Накратко: Tesla се готви да представи ревизиран Model Y, който ще включва значителни промени. Планирано е производството да започне в Гигафабриката в Шанхай в средата на годината. Все още не е известно кога обновеният електрически SUV ще дойде в Европа.


На снимките: Актуалната Tesla Model Y с цветове Midnight Cherry Red и Quicksilver
Снимки: Tesla

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт