728 x 90

„Yes of Corsa“ – Opel представи обновения си модел

„Yes of Corsa“ – Opel представи обновения си модел

На 12 декември в София беше представен обновеният Opel Corsa. В приятна диско обстановка гостите – журналисти от автомобилни медии и партньори, видяха за първи път рестилизираната Corsa и на въпроса „Обичате ли да се забавлявате?“ отговориха с „Yes of Corsa“, което е и мотото на медийната кампания, представяща модела в момента. Corsa впечатлява с

На 12 декември в София беше представен обновеният Opel Corsa. В приятна диско обстановка гостите – журналисти от автомобилни медии и партньори, видяха за първи път рестилизираната Corsa и на въпроса „Обичате ли да се забавлявате?“ отговориха с „Yes of Corsa“, което е и мотото на медийната кампания, представяща модела в момента.

Corsa впечатлява с обновения си дизайн, включващ характерното лице на марката – Opel Vizor отпред и надпис Opel в средата на задната част на капака. Съвременни технологии гарантират сигурно и спокойно шофиране. Като опция се предлага напълно дигитален кокпит, базиран на Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies с нов, интуитивен инфотейнмънт и до 10-инчов цветен сензорен екран. Матричната светлинна система Intelli-Lux LED без отблясъци, която Corsa въведе в сегмента на малките автомобили през 2019 г., е още по-добра и по-прецизна – разполагаща с 14 LED елемента. Най-новата интерпретация на бестселъра сред малките автомобили може да се похвали с иновативни технологии под предния капак. 

Електрическата версия Corsa Electric разполага с повече мощност и подобрена батерия, позволяваща пробег до 402 километра според WLTP. Corsa е първият модел на Opel, който се доставя като хибрид с 48-волтова система. На клиентите се предлага широк избор от задвижвания – от чисто електрически с батерии до хибридни плюс високоефективни двигатели с вътрешно горене, – уникален  асортимент за сегмента.


„Opel Corsa е бестселър повече от 40 години. През последните две години моделът е най-продаваният малък автомобил в Германия, а през 2021 г. и най-продаваната кола като цяло във Великобритания. За нас този успех е потвърждение за добрата ни работа и ни дава допълнителна мотивация да бъдем още по-добри занапред. Новата Corsa е още по-модерна, още по-емоционална и по-добра. Със зашеметяващ дизайн, най-съвременни технологии от по-високи сегменти и нова електрическа и хибридна технология без локални емисии ние искаме да вдъхновим клиентите и да им покажем какво могат да очакват от един малък автомобил днес,” каза изпълнителният директор на Opel Флориан Хютел.

Corsa носи лицето на марката Opel Vizor

Дизайнът на Opel Corsa е дързък и изчистен от излишни украшения, с хармонични пропорции и прецизност в детайлите. Дизайнерите са направили бестселъра в сегмента на малките автомобили по-модерен и още по-стилен. Най-впечатляващата и отличителна черта е характерният Opel Vizor, лицето на марката Opel. Черна „козирка“ покрива предната част на Corsa и интегрира решетката на автомобила, LED фаровете и централното лого със светкавицата на Opel. В зависимост от нивото на оборудване логото на марката отпред и отзад е представено в привличащо вниманието черно или матово сатенено сребристо. Отворите за въздух в долната част на предната броня са по-големи и по-изпъкнали от преди.

Погледната отстрани, новата Corsa впечатлява с характерните си, изчистени линии. Надписът за модела в задната част е разположен в центъра на капака на багажника. За първи път в цветовата гама на Corsa е включен цветът Grafik Grey, който ще отличава модела от всички останали.


Нов интериорен дизайн, интуитивно управление на функциите 

Corsa предлага модерна атмосфера и усещане за комфорт в интериора, както и  множество нови функции. Ново оформление са получили седалките, различни са скоростният лост и воланът. Визуален и технологичен акцентът е опционалният напълно дигитален кокпит с нова инфо-развлекателна система. Интегрираната платформа Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies разполага с подобрена графика, мултимедия, компютърно управление и изкуствен интелект, за да осигури по-интегрирана, контекстуално осведомена и постоянно адаптивна система, ориентирана към предпочитанията и нуждите на водача и неговите спътници.

Както и при разработката на най-новото поколение на Astra, тук е приложен принципът „Detox to the max“, т.е. изчистен дизайн, без излишни утежняващи елементи: навигационната система предлага свързани услуги, разпознаване на естествена реч „Здравей, Opel“ и безжични актуализации на софтуера. Дисплеите в 10-инчовия цветен сензорен екран на навигационната и мултимедийна система и в информационния дисплей за водача са още по-ясни и контрастни, така че цялата важна информация да може да се види за части от секундата. За първи път в този модел смартфони, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, са свързани към мултимедийните системи на автомобила и се зареждат безжично.


Intelli-Lux LED матрични светлини с 14 LED елемента

През 2019 г. Corsa направи иновациите в светлинната техника достъпни за сегмента на малките автомобили с адаптивните матрични светлини Intelli-Lux LED без отблясъци. Инженерите работят постоянно върху по-нататъшното им усъвършенстване и новата Corsa се възползва от това. Общо 14 вместо осем индивидуално управляеми LED елемента осигуряват ярко като на стадион осветяване при шофиране, което дава възможност за „изрязване“ на другите участници в движението още по-прецизно от преди.

Множество най-съвременни системи за подпомагане правят шофирането и маневрирането сигурно и прецизно. Corsa разполага с нова панорамна камера за обратно виждане с висока разделителна способност, адаптивен круиз контрол и ограничител на скоростта, както и с предупреждение за опасност от челен сблъсък с автоматично аварийно спиране и разпознаване на пешеходци.


Opel Corsa Electric с подобрена батерия и пробег

Opel планира да стане изцяло електрическа марка в Европа до 2028 г. Досега са електрифицирани 12 модела от гамата. Corsa е пионерът в демократизирането на батерийно-електрическите задвижвания в портфолиото на Opel. През 2020 г. Corsa-e спечели „Златен волан“. Напълно електрическото шофиране с Corsa е без локални емисии – както в ежедневието, така и при пътувания за удоволствие и почивки. Новата Corsa Electric вдига летвата на по-високо ниво: с по-голям избор, повече мощност, подобрена батерия и по-дълъг пробег.

Corsa Electric се предлага с две опции за електрическо задвижване. Моделът ще разполага със 100 кВт/136 к.с. и пробег до 357 километра, както и със 115 кВт/156 к.с. и до 402 километра пробег според WLTP. С електрическата си батерия с капацитет 50/51 кВтч (според нивото на мощност) и 260 нютонметра въртящ момент Corsa Electric е не само високоефективна, но гарантира и удоволствие от шофирането. Когато Corsa Electric трябва да се зареди, това ще става бързо – от 20 до 80 процента от общия капацитет само за 30 минути.


За първи път Opel предлага на клиентите и хибридна версия на Corsa с 48-волтова система и малка литиево-йонна батерия под шофьорската седалка. Двигателите със 74 кВт/100 к.с. и 100 кВт/136 к.с. се комбинират с нова автоматична скоростна кутия с два съединителя, в която е интегриран електромотор с постоянни магнити, отдаващ 21 кВт (28 к.с.) и 50 Нм въртящ момент. Широката гама от икономични варианти на задвижване – от високоефективни двигатели с вътрешно горене до изцяло електрическата Corsa Electric – е пореден етап от плана за електрификация на марката.


Снимки: Opel 
Източник: ams.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт