728 x 90

Ferrari Roma Spider маха покрива за още повече удоволствие зад волана

    Логичната кабрио версия на Roma идва 3 години след купе варианта и предлага текстилен покрив, 620 к.с. и обещава много емоции зад волана! От 2019 г. навлизането в света на Ferrari започва с Roma, която засега се предлага само като купе. Всеки, който иска да се наслади на своето Ferrari без покрив, трябваше досега да

    Логичната кабрио версия на Roma идва 3 години след купе варианта и предлага текстилен покрив, 620 к.с. и обещава много емоции зад волана!

    От 2019 г. навлизането в света на Ferrari започва с Roma, която засега се предлага само като купе. Всеки, който иска да се наслади на своето Ferrari без покрив, трябваше досега да посегне към Portofino, което италианците предлагат като Portofino M от 2021 г. 

    Предноразположен мотор и мек таван

    Ferrari Roma Spider, представен в Мароко, комбинира концепция за спортен автомобил с предно разположен двигател и мек таван. Тази комбинация не съществува за Ferrari от 1969 г. Преди 54 години 365 GTS4 беше последният модел на Ferrari, който предлагаше тези характеристики. Именно този мек покрив прави разликата с Roma Coupé. Петслойният текстилен покрив, който се предлага с разнообразие от тъкани и индивидуални опции, се оказва, че акустично е еквивалентен на прибиращия се твърд таван. Може да се отвори с натискане на бутон само за 13,5 секунди и при скорост до 60 км/ч. 

    Не-толкова вятър в косите

    Патентован дефлектор за вятър, интегриран в облегалката на задната седалка, гарантира, че вятърът не бушува твърде много в косите на пътниците, дори когато горната част е отворена. Операцията му се управлява с натискане на бутон в централния тунел. След това облегалките на задните седалки се сгъват в позиция зад главите на пътниците на предните седалки. Изтънчен поток около и през пилотската кабина след това създава оазис на спокойствие. Ако задната част е заета, дефлекторът за вятър не е наличен. Дефлекторът за вятър може да се използва до скорост от 170 км/ч. Когато се прибере, може да се достигне максимална скорост от над 320 км/ч дори с отворен покрив. Освен това има мини спойлер с височина пет милиметра върху рамката на предното стъкло. Компактният таван също има положителен ефект върху обема на багажника. Не че това наистина би било решаващ фактор при закупуване на Ferrari. Roma Spider все пак предлага 255 литра място за съхранение. Сгъваемите облегалки на задните седалки създават допълнително пространство.

    84 килограма по-тежък

    Наклонената фастбек линия на покрива на купето е преначертана за Spider. Задното стъкло е модифицирано и интегрирано в платнения покрив, така че да може да се побере под капака, когато е отворен. Новият дизайн на задната част завършва с активен заден спойлер от карбон. Ferrari компенсира намалената устойчивост на усукване, причинена от липсата на фиксиран покрив, с подсилени странични прагове, подсилени А-колони и по-твърда рамка на предното стъкло. Всички мерки заедно означават допълнителни 84 килограма към цялостното тегло на колата. Spider заема кокпита с всички функции на Roma Coupé. Само сензорните контроли на спиците на волана са леко преработени. Освен това бутонът за стартиране на двигателя вече свети в червено.

    Добре познато V8 задвижване

    Задвижващата технология на Roma остава недокосната при премахването на ламаринения покрив. Добре познатият 3,9-литров битурбо V8 със своите 620 к.с. и 760 Нм въртящ момент също осигурява достатъчно мощ. Подобрена маслена помпа, която също е включена в купето, оптимизира подаването на масло. Осемстепенна скоростна кутия с двоен съединител осигурява предаване на мощността към задните колела. Ferrari все още не споделя кога Roma Spider ще бъде наличен и на каква цена. Трудно е да се каже дали Roma Spider наистина ще бъде на цена под Portofino M. Roma струва като купе от 195 000 евро, Portofino M със сгъваем твърд покрив се предлага от малко под 200 000 евро. Между тях няма много място за Roma Spider.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт