728 x 90

Събиране на хондаджии затвори Таймс Скуеър, но въпреки това остана някак незабелязано

Събиране на хондаджии затвори Таймс Скуеър, но въпреки това остана някак незабелязано

Сбирка като никоя друга Американките автомобилни ентусиасти са известни с мащабните си организирани събития и широка публичност. Често се случва да научаваме дори в България за някоя грандиозна сбирка, но обикновено такива неща се случват на отдалечени от градовете локации, където има предостатъчно място и се пречи на възможно най-малко хора. За жалост отвъд океана

Сбирка като никоя друга

Американките автомобилни ентусиасти са известни с мащабните си организирани събития и широка публичност. Често се случва да научаваме дори в България за някоя грандиозна сбирка, но обикновено такива неща се случват на отдалечени от градовете локации, където има предостатъчно място и се пречи на възможно най-малко хора. За жалост отвъд океана има и един друг много популярен вид събирания. Той включва затварянето на големи и натоварени кръстовища, за да могат няколко души да се позабвляват, което води до невиждан хаос, често предизвиква размирици и намеса на полицията.

С цел избягване на това негативно развитие на събитията, ентусиастите от HONDA COLLECTIVE организират невиждана досега сбирка. Участниците са информирани предварително и за разлика от други подобни срещи, непознати лица и „пришълци“ липсват. Целта на събитието е да се събере приятна компания от трите щата – Ню Йорк, Ню Джързи и Кънектикът.

Начало на събитието

Сбирката започва в Ню Джързи, на голям паркинг, който обикновено събира над 500 автомобила по време на сбирки, но този път участниците са малко под 50. Така се избягва прекалената навалица и хаос и се поддържа по-нисък профил на събитието. След това керванът се насочва към легендарния мост Харлем, под чиято конструкция автомобилите се събират за изящна фотосесия. Тъй като предимно моделите са EK Civic и S2000, те са разделени в две основни групи. Това ни оставя с много красиви кадри, а несъмнено собствениците завинаги ще помнят този момент.

Говорейки за собствениците, ясно се забелязва промяната във вкуса за модифициране. Едно време тези автомобили бяха силно тунинговани, с летящи врати, крещящи брони и още по-крещящи цветове. Сега, около 20 години след като тази мода премина своя пик, забелязваме тенденция всеки модел да е максимално близо до заводски, с минимални подобрения и педантично внимание към детайла.

Как да изпъкнем в един от най-големите градове в света?

След изчерпателната фотосесия под моста на Харлем, всички хонди тръгват към един от най-емблематичните площади в света – Таймс Скуеър. По пътя срещат много позитивизъм, вдигнати палци и усмихнати минувачи. Все пак, не всеки ден се случва едни от най-поддържаните и обичаните модели на Honda да минат като на парад пред очите ви. Пристигайки на Таймс Скуеър, едно нещо прави впечатление – липса на хаос и напрежение. В повечето случаи когато такава мащабна сбирка отиде на толкова оживено място, полицията веднага трябва да се намесва, а медиите имат повод за негативни статии относно автомобилната култура.

Фактът, че всички собственици отиват заедно, паркират и позират за снимки, без да пречат на нормалния трафик и пешеходците, е повод за гордост. Организаторите съумяват да не привлекат вниманието на местните власти, като въпреки това изпълват своята цел. Оставяме ви да се насладите на страхотните кадри от това събитие и се надяваме все по-често да ставаме свидетели на нещо подобно.

Източник: motortrend.com

Снимки: Дейвид Отеро и Густаво Ромеро

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт