728 x 90

Bugatti представи специална финална серия на Chiron

Bugatti представи специална финална серия на Chiron

Серията L’Ébé в стил Ар Деко ще бъде произведена в едва три екземпляра и е посветена на дъщерята на Еторе Бугати – Лебе Bugatti Chiron е един от най-забележителните суперавтомобили на всички времена – ръчно изработеният шедьовър се задвижва от W16 двигател с четири турбокомпресора, чиято мощност достига до 1600 конски сили при най-мощните версии,

Серията L’Ébé в стил Ар Деко ще бъде произведена в едва три екземпляра и е посветена на дъщерята на Еторе Бугати – Лебе

Bugatti Chiron е един от най-забележителните суперавтомобили на всички времена – ръчно изработеният шедьовър се задвижва от W16 двигател с четири турбокомпресора, чиято мощност достига до 1600 конски сили при най-мощните версии, а характеристиките на модела поставят рекорди по най-различни параметри. За съжаление, идва краят на епохата на този екстремен спортист. Финалната серия се нарича  L’Ébé  и е посветена на дъщерята на основателя на компанията Еторе Бугати – Лебе. Автомобилът ще бъде произведен в три бройки – една Chiron и две Chiron Sport.

Автомобилът има изключително изискан стил, напомнящ на течението Ар Деко. Две от трите машини вече са предадени на своите притежатели, последната ще бъде връчена на клиент до края на настоящия месец.

Името на Лебе – най-голямото дете на Еторе Бугати и негова сродна душа според собствените му думи, е изписано на множество места по автомобила както отвън, така и отвътре, като надписите са в златен цвят. Не липсват и други изящни акценти в златно. Много интересно е решението в панелите на вратите да бъде изобразена еволюцията на моделите на марката.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт