728 x 90

Първи снимки на новата Skoda Octavia

Първи снимки на новата Skoda Octavia

Актуалното поколение на Skoda Octavia беше част от моделната офанзива на VW Group при лансирането на автомобилите, качени на първото поколение на платформата MQB. Това важи и за SEAT Leon, Audi A3 и VW Golf – все успешни модели, които отиват към следващата си генерация. Същото важи и за Octavia – четвъртото поколение на чешкия

Актуалното поколение на Skoda Octavia беше част от моделната офанзива на VW Group при лансирането на автомобилите, качени на първото поколение на платформата MQB. Това важи и за SEAT Leon, Audi A3 и VW Golf – все успешни модели, които отиват към следващата си генерация.

Същото важи и за Octavia – четвъртото поколение на чешкия модел ще се появи тази година, а по пътищата в Чехия вече се появиха тестови предсерийни прототипи.

Снимките, макар и с ниско качество, показват точно един такъв автомобил във версия комби на най-продавания модел на Skoda. Естествено, от компанията са се опитали да скрият някои от новостите по каросерията и оформлението на светлините, като вече е сигурно, че разделението на фаровете на две, което не се хареса на феновете, отпада.

Както при всяко поколение на Octavia досега, новият модел ще е по-голям на размери от предшественика си, а и така по-лесно ще бъде отделен от новия Scala, който дойде на мястото на Rapid. Модернизираната MQB платформа позволява това, но някои промени ще са по-скоро еволюционни – товарният обем ще нарасне с около 20 литра за седана и комбито, което означава 630 литра обем на багажника за колата на снимките.

Снимки: Auto.cz

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт