728 x 90

Lamborghini готви екстремна версия на Urus

Lamborghini готви екстремна версия на Urus

Lamborghini планира да предложи екстремна версия на спортния SUV Urus, която ще бъде изградена на базата на пистовия вариант на модела ST-X, който догодина ще дебютира в свой собствен марков шампионат. Информацията за по-мощния и бърз Urus дойде от техническия директор на Lamborghini Маурицио Реджани, който потвърди и за използването на ST-X и решенията, проверени

Lamborghini планира да предложи екстремна версия на спортния SUV Urus, която ще бъде изградена на базата на пистовия вариант на модела ST-X, който догодина ще дебютира в свой собствен марков шампионат.

Информацията за по-мощния и бърз Urus дойде от техническия директор на Lamborghini Маурицио Реджани, който потвърди и за използването на ST-X и решенията, проверени при него, основно по отношение на намаляването на теглото и усилване на отделни места по каросерията.

Състезателният Lamborghini Urus ST-X се появи миналата година, като автомобилът е базиран на сериен Urus, от който е премахнато всичко, което не е нужно на пистата плюс голяма част от шумоизолиращите панели. Така теглото на колата е свалено с 25%, но по двигателя и трансмисията няма промени.

ST-X се задвижва от 4-литров V8 с две турбини и мощност 650 конски сили и 850 Nm, като максималната му скорост е 305 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,6 секунди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт