728 x 90

Процесът срещу Гон ще е догодина?

    Процесът срещу бившия шеф на Renault-Nissan Карлос Гон, срещу когото има повдигнати четири обвинения в Токио, ще е догодина. Това прогнозира един от адвокатите на Гон – Такаши Такано, при дискусията за поредната процедурна битка със съда в Токио, този път за това кога Гон ще получи право да се среща със съпругата си. А

    Процесът срещу бившия шеф на Renault-Nissan Карлос Гон, срещу когото има повдигнати четири обвинения в Токио, ще е догодина. Това прогнозира един от адвокатите на Гон – Такаши Такано, при дискусията за поредната процедурна битка със съда в Токио, този път за това кога Гон ще получи право да се среща със съпругата си. А тази дискусия стана част от предварителните изслушвания на Гон в съда, които трябва да спомогнат за установяване на рамките на бъдещия процес срещу Гон.

    Такано обаче не пожела да уточни на какво се базира прогнозата му, че процесът срещу Гон ще е догодина, като досега се очакваше, че той ще стартира най-късно през есента. От прокуратурата няма индикации за времевата рамка, в която да се вмести вкарването на обвинението в съда, но вече са започнали консултации със защитата за допустимите доказателства в бъдещия процес.

    Сега Гон иска една среща със съпругата си, която е във Франция, но ще долети до Токио, ако съдът му разреши, като засега такова разрешение липсва. Гон е под гаранция в размер на 4,5 милиона долара, като за втори път в последните два месеца излезе от ареста и заедно с адвокатите си се подготвя за процеса.

    Обвиненията срещу него са за укриване на доходи, финансови машинации и отклоняване на пари на компанията, а Гон всеки път обявява, че е невинен и обвинява бившите си колеги в Nissan като автори на „преврата” срещу него и предоставяне на невярна информация на прокуратурата, която го разследва.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт