728 x 90

В Nissan не обсъждат сливане с Renault

    Евентуалното сливане с Renault не е актуална тема за шефовете на Nissan, включително и за номинираните за членове на борда на директорите на японския автомобилен производител. Това заяви пред агенция Reuters един от външните директори, който е част от борда – Кейки Ихара, която е бивш автомобилен пилот. Nissan навлезе неособено убедително в ерата след

    Евентуалното сливане с Renault не е актуална тема за шефовете на Nissan, включително и за номинираните за членове на борда на директорите на японския автомобилен производител. Това заяви пред агенция Reuters един от външните директори, който е част от борда – Кейки Ихара, която е бивш автомобилен пилот.

    Nissan навлезе неособено убедително в ерата след Карлос Гон, който беше арестуван през ноември, а сега очаква под гаранция процес в Токио по обвинения във финансови измами и укриване на доходи, а основният акционер в Nissan Renault вече предприема маневри за сливането на двете компании, коментираха източници от двата автомобилни гиганта.

    Френското правителство също се включи в напрегнатия диалог, като обясни, че състоянието, в което се намира Renault-Nissan в момента не може да продължава, тъй като то отслабва алианса. Франция е най-големият акционер в Renault, а Renault пък е основният акционер в Nissan, въпреки че японската компания е по-голяма като обем на производство и печалби от френската.

    Разчистването на наследството на Гон, както и вкарването на нови членове в борда на директорите, за да не се допусне концентрирането на твърде много власт в ръцете на един човек, както стана при Гон, е поверено на Ихара, която обясни, че сливането с Renault не е сред темите, които тя и колегите й обсъждат.

    Тя посочи, че напрежението около бъдещето сливане идва „отвън”, визирайки Renault, но също така обяви, че „няма информация някой от номинираните за борда на директорите да иска да вкара темата в дискусията”, която тече в колективния орган за управлението на компанията.

    Ихара поясни, че евентуалното търсене на наследник на главния изпълнителен директор на Nissan Хирото Сайкава и обсъждането на кандидатите за другите висши постове в компанията ще стартира, след като завърши сформирането на новия борд на директорите.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт