728 x 90

Шефът на FCA: Сделката ще отнеме над 1 година

    Предложеното днес от FCA сливане с Renault може да отнеме над една година, обяви днес в мейл до служителите на компанията главният изпълнителен директор на FIAT Chrysler Майк Манли. Днес първо FCA, а след това и бордът на Renault потвърдиха за предложението за сливане като равностойни партньори, което, ако се осъществи, ще създаде третият по

    Предложеното днес от FCA сливане с Renault може да отнеме над една година, обяви днес в мейл до служителите на компанията главният изпълнителен директор на FIAT Chrysler Майк Манли.

    Днес първо FCA, а след това и бордът на Renault потвърдиха за предложението за сливане като равностойни партньори, което, ако се осъществи, ще създаде третият по големина автомобилен производител с годишно производство на 8,7 милиона леки коли.

    „Ако процесът на сливане продължи, тъй като сега сме едва в началото, то създаването на новата компания ще отнеме повече от една година”, е мнението на Манли.

    През уикенда се появиха първите информации, че преговорите между двете компании са напреднали, но се смяташе, че в Renault първо искат да приключат със сливането с Nissan, където френската компания е основен акционер. Това обаче явно ще отнеме повече време с оглед на съпротивата от Токио, а още преди смъртта на Серджо Маркионе FCA активно си търси партньори, с които да преодолее задаващите се големи промени в автомобилната индустрия.

    На няколко пъти от различни компании се чува, че огромните разходи, които поглъщат електрификацията на автомобилите и развитието на новите технологии, основно автономното придвижване, може да направят така, че не всички познати днес на глобално ниво автомобилни производители да оцелеят в близко бъдеще.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт