728 x 90

Seltos ще е глобалният SUV на Kia

Seltos ще е глобалният SUV на Kia

От известно време насам е известно, че Kia разработва нов компактен SUV модел, като вече е ясно, че той ще бъде представен в края на този месец. Компактният SUV получава името Seltos и ще е глобалното предложение на корейската марка в този пазарен сегмент. Наименованието на новия модел е вдъхновено от името на сина на

От известно време насам е известно, че Kia разработва нов компактен SUV модел, като вече е ясно, че той ще бъде представен в края на този месец. Компактният SUV получава името Seltos и ще е глобалното предложение на корейската марка в този пазарен сегмент.

Наименованието на новия модел е вдъхновено от името на сина на Херкулес – Селтос, но корейците сменят С с буквата S, за да акцентират на скоростта и спортния характер на автомобила.

Предполага се, че моделът ще дебютира с богато серийно оборудване, в което ще влизат адаптивен круиз контрол плюс набор системи, подпомагащи водача.

Seltos ще е предназначен за по-младите купувачи, които търсят автомобил, с който да се отличават от масовия вкус. Компактният SUV сегмент е един от най-гъсто населените с модели в световен мащаб, така че битката там е и ще е много оспорвана.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт