728 x 90

Skoda с пикап върху базата на кросоувъра Kodiaq

Шкода представи своя нов концептуален пикап под наименованието Mountiaq. Според съобщението за медиите от чешкия бренд, това име придава дух за приключения и офроуд. Многофункционалният автомобил е изграден върху базата на големия кросоувър Skoda Kodiaq. Върху прототипа са работили 35 студента от дизайнерското училище на чешката марка. Разработката на машината е отнела около осем месеца.

Шкода представи своя нов концептуален пикап под наименованието Mountiaq. Според съобщението за медиите от чешкия бренд, това име придава дух за приключения и офроуд.

Многофункционалният автомобил е изграден върху базата на големия кросоувър Skoda Kodiaq. Върху прототипа са работили 35 студента от дизайнерското училище на чешката марка. Разработката на машината е отнела около осем месеца.

Компактният двуврат пикап е получил съвършенно ново купе с оранжев цвят, спортен силует и товарна платформа. Пикапът е оборудван с големи въздухозаборници, допълнителна защита на купето и лебедка.

Освен това, пикапът има 17-цолови джанти Rockstar II с гуми за офроуд. В салона е достъпна мултимедийна система Columbus, специални опции и аудиосистем с външен усилвател и суббуфер.

Skoda Mountiaq е дълъг 4999 мм, широк – 2005 мм, а висок – 1710 милиметра. Размерът на колесната база е равен на 2788 мм, а пътният просвет е с 10 мм по-голям от Kodiaq Scout (клирънс – 194 мм). Теглото на пикапа е 2450 килограма. Автомобилът се задвижва от 2,0-литров бензинов двигател с мощност 190 конски сили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт