728 x 90

Chevy спира продажбите на Corvette C7 на 23 юни, моделът остава в Европа до 31 август

Chevy спира продажбите на Corvette C7 на 23 юни, моделът остава в Европа до 31 август

Светът е в очакване на чисто новия Chevrolet Corvette C8, който ще се появи официално на 18 юли тази година. Неговият предшественик, Corvette C7, ще остане в продажба в САЩ до 23 юни, като седмици след това се очаква краят на неговото производство. Според дилъри на марката, американците ще могат да направят последни индивидуални поръчки

Светът е в очакване на чисто новия Chevrolet Corvette C8, който ще се появи официално на 18 юли тази година. Неговият предшественик, Corvette C7, ще остане в продажба в САЩ до 23 юни, като седмици след това се очаква краят на неговото производство.

Според дилъри на марката, американците ще могат да направят последни индивидуални поръчки за Corvette C7 до около 15 юни. След това единствените налични бройки ще бъдат на склад без право на избор от екстри и цветове.

Подобна ще бъде съдбата на модела и в Европа. Все пак, европейците ще имат на разположение малко повече време – поръчки ще се приемат до 31 август, а доставките ще стават факт до края на годината.

Наред с все още актуалния Corvette, Chevrolet ще изтегли от Европа и Camaro, тъй като и двата модела няма да могат да отговорят на емисионните стандарти, влизащи в сила от септември.

Засега не са ясни намеренията на компанията за новия Corvette C8 и дали той ще се предлага в Европа. Суперколата ще премине към изцяло нова концепция като двигателят ще бъде разположен между двете оси.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт