728 x 90

Франция може да намали дела си в Renault

Франция може да намали дела си в Renault

Финансовият министър на Франция Бруно Ле Мер обяви, че страната е готова да намали дела си в Renault, за да улесни и заздрави съюза на компанията с Nissan, където Renault държи над 43 процента. Франция държи 15% от Renault, а Ле Мер уточни, че правителството обмисля намаляване на този дял, за да помогне за „по-солиден”

Финансовият министър на Франция Бруно Ле Мер обяви, че страната е готова да намали дела си в Renault, за да улесни и заздрави съюза на компанията с Nissan, където Renault държи над 43 процента.

Франция държи 15% от Renault, а Ле Мер уточни, че правителството обмисля намаляване на този дял, за да помогне за „по-солиден” съюз между Renault и Nissan. Другата цел, която преследва Франция с подобен ход е постигането на „по-солидна” автомобилна индустрия.

Много анализатори обвиниха Франция за провала на преговорите между FCA и Renault за сливане, който стана факт в края на седмицата, но Ле Мер уточни, че Франция подкрепя всеки потенциален съюз, който би помогнал на Renault, но държавата държи френската индустрия и работни места да бъдат защитени, както и една бъдеще сделка да е „в съответствие” със съюза на Renault с Nissan.

От страна на FCA дадоха ясно да се разбере, че бъдещата сделка се е провалила заради поредицата изисквания, поставени от страна на Франция, за да получи сливането подкрепата на държавата. А преди да се стигне до обсъждането на сливането по същество в борда на директорите на Renault, от Nissan дойде информация, че японският гигант ще гласува „въздържал се” относно тези преговори, което също се оказа сериозна спънка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт