728 x 90

Франция: Още има шанс за сливането на Renault с FCA

    Плановете за сливането на Renault и FCA могат да бъдат съживени, въпреки че се провалиха миналата седмица. Това обяви френският министър на транспорта като така подкрепи тезата на много нейни в правителството, че сделката може да бъде спасена. „Мисля, че темата все още не е приключена”, отговори Елизабет Борн на въпроса дали преговорите между двете

    Плановете за сливането на Renault и FCA могат да бъдат съживени, въпреки че се провалиха миналата седмица. Това обяви френският министър на транспорта като така подкрепи тезата на много нейни в правителството, че сделката може да бъде спасена.

    „Мисля, че темата все още не е приключена”, отговори Елизабет Борн на въпроса дали преговорите между двете компании са окончателно приключили.

    По подобен начин преди нея реагира и френският финансов министър Бруно Ле Мер, който обясни, че сливането на Renault и FCA остава „добра възможност”.

    На това мнение се оказа и френският финансов министър Жерал Дарманен, който миналата седмица обясни, че се надява, че „вратата за сделката все още не е затворена”.

    След провала на преговорите миналата седмица FCA и не толкова Renault обвиниха Франция, че носи вина за спирането им, тъй като държавата е поставила твърде много изисквания, за да подкрепи сделката.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт