728 x 90

Дебютът на Aston Martin DBX е насрочен за края на годината

Aston Martin ще се превърне в поредния производител, който ще се впусне в търсене на клиенти в SUV сегмента. Това ще се случи с лансирането на серийната версия на DBX, което ще стане факт преди края на тази година. В момента британците са заети с предсерийното производство на автомобила, което трябва да гарантира подобаващо високо

Aston Martin ще се превърне в поредния производител, който ще се впусне в търсене на клиенти в SUV сегмента. Това ще се случи с лансирането на серийната версия на DBX, което ще стане факт преди края на тази година.

В момента британците са заети с предсерийното производство на автомобила, което трябва да гарантира подобаващо високо ниво на сглобка за серийната версия.

Машината ще се сглобява в Уелс, в чисто новата фабрика на Aston Martin, която ще осигурява работа на приблизително 3000 човека. Засега заети са около 500 човека, но в момента да договарят условия за сътрудничество с местни доставчици.

По неофициални данни, първият кросоувър на Aston Martin ще носи името Varekai. Всички технически характеристики на автомобила засега се пазят в тайна, но се очаква базовата версия на британската джипка да получи четирилитров V8 битурбо двигател с около 600 к.с. от Mercedes-AMG.

Топ вариантът ще има V12 5.2-литров мотор с две турбини и 750 "коня". Не е изключено гамата на Aston Martin Varekai да се допълни с хибридна и напълно електрическа модификация.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт