728 x 90

Nissan си осигури дизайнер на Ford

Nissan си осигури дизайнер на Ford

Японският гигант Nissan официално обяви наемането на Дейвид Уудхаус, който става вицепрезидент на подразделението на компанията за Северна Америка, като ще отговаря за дизайна на моделите на Nissan и Infiniti на този пазар. Тази позиция осигурява на Уудхаус и място в глобалния дизайнерски комитет на Nissan. Миналата седмица Уудхаус успя да изненада индустрията като подаде

Японският гигант Nissan официално обяви наемането на Дейвид Уудхаус, който става вицепрезидент на подразделението на компанията за Северна Америка, като ще отговаря за дизайна на моделите на Nissan и Infiniti на този пазар. Тази позиция осигурява на Уудхаус и място в глобалния дизайнерски комитет на Nissan.

Миналата седмица Уудхаус успя да изненада индустрията като подаде оставка от поста директор по дизайна на Ford за световния пазар. Уудхаус има зад гърба си над 20 години във Ford, а едни от най-важните му последни проекти са свързани с обновяването на гамата на Lincoln, включително и създаването на концептуалните Continental и Aviator, като и в двата случая концептите стигнаха до серийно производство.

Nissan е в период на по-слабо от очакваното представяне в Северна Америка – пикапите на японската компания не се продават достатъчно добре, а освен това марката страда от постоянното свиване на дела на традиционните седани.

А Уудхаус ще трябва да направи така, че американските клиенти отново да започнат да харесват моделите на японската компания.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт